Over Nicole

Al mijn hele leven vind ik de mens interessant. Wie zijn we? Waarom doen we wat we doen? En waarom zijn we hier?


Het was voor mij een logische stap om in 2009 te starten met de studie Fysiotherapie. Dat was interessant, maar ik wilde het lichaam nog meer en beter begrijpen. Toen ik het diploma behaald had heb ik mij daarom verder geschoold in de opleiding: ‘Embryonal Integrated Therapy (EIT)’, gedoceerd en ontwikkeld door osteopaat Frank de Bakker.


In deze studie leer je de verbanden leggen tussen alles wat er speelt in het gehele lichaam, gezien vanuit de embryonale ontwikkeling. Je gehele lichaam wordt onder de loep genomen (spieren, botten bindweefsel, organen, bloedvatensysteem en zenuwstelsel) om zo het beeld helder te krijgen van waar jouw klacht vandaan zou kunnen komen.


Dit heeft bijgedragen aan mijn inzicht, kennis en behandelmethode op het fysieke lichaam. Toch bleef er een behoefte om de mens in zijn geheel op andere vlakken beter te begrjipen en te kunnen helpen.Om mijn honger naar kennis te kunnen vervullen, heb ik mij verder verdiept als practitioner en master in de NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) in Amsterdam. Aanvullend daarop volgde ik diverse meditatie en ademhaling trainingen, waaronder de training van Rashree Patell en de KI-technieken (een methode om te ontspannen en meer energie te krijgen naar het gelijknamige boek van Hans Peter Roel).


In 2020 heb ik het basiscertificaat van de Ayurveda behaald om zo een verdiepender beeld te krijgen in de achtergrond, gedachtegoed en kennis van deze kijk op heling en zelfhelend vermogen.


Nog steeds bleef er iets knagen en mijn reis vervolgde zich in de wereld van het onbewuste. In 2021 heb ik me daarom verder verdiept in de Quantum Fysica en Hypnose, waaronder een intensieve Hypnose opleidingsweek bij dr. Roy Martina. Deze Quantum hypnose brengt je in contact met vorige levens als ook met toekomstige en je hogere zelf. In 2023 en in 2024 heb ik de hypnose verbreedt d.m.v. Ericksoniaanse Hypnose technieken waar ik zowel de basis als ook de verdiepende opleidingscursus gevolgd heb aan het UNLP instituut in Amsterdam.Het stopt voor mij nooit. Er is altijd meer te leren en te ontdekken en ik merk dat alles bijdraagt om de mens beter te begrijpen en te helpen.


Al deze vooropleidingen, kennis en verbanden breng ik samen in complementaire behandelmethoden en de Yoga om je op deze wijze zo goed mogelijk te kunnen helpen. Uiteindelijk is het een aanzetten en bewust worden van het zelfhelend vermogen en alle capaciteiten van je lichaam die dat zelf kan. Ik zie het als een missie om bij te dragen dat je dat gevoel (weer) kunt voelen en ook ervaren.


Wil je meer weten over de behandeling? Ik vertel je er graag meer over! Neem heel vrijblijvend contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.


Vriendelijke groet,


Nicole Harbers


Registertherapeut BCZ®, Natuurgeneeskundig therapeut, Fysiotherapeut | RBCZ licentienummer: 91217 4R | BIG registratienummer: 99918704804 | KVK nummer: 63020750 | bank nr. NL66 KNAB 0254938191 | BTW-nummer: NL001390929B47

Praktijk Livencare is aangesloten bij de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen (VBAG) met lidmaatschapsnummer: 21607007